Ton Ton Tatlı |
Malzemeler ;
*1 Adet Yumurta
*1 Çay Bardağı Yoğurt
*1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
*1,5 Su Bardağı İrmik
*1 Su Bardağı Un
*1 Paket Vanilya
*1 Paket Kabartma Tozu
Şerbeti İçin ;
*3 Su Bardağı Şeker
*2;5 Su Bardağı Su
Ton Ton Tatlı Yapılışı
İlk önce şerbeti hazırlayalım..Su ile şekeri soğuk olarak iyice karıştırıp şekerin erimesini sağlayalım.(pişirmeden).
Tatlının hamuru için , Önce yumurtayı yoğurdu ve yağı karıştıralım. İçine irmik ,un ,kabartma tozu ve vanilya ekleyip hamur haline getirelim.Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim . 180° önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızarana kadar pişirelim. Fırını kapatıp hemen şerbeti döküp tekrar kapattığımız fırında şerbetini çekene kadar bekletelim. Ton Ton Tatlı'mız hazır ... Afiet olsun ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder