22 Haziran 2016 Çarşamba

Ton Ton Tatlı

Ton Ton Tatlı
Ton Ton Tatlı Tarifi 

Malzemeler ;

*1 Adet Yumurta 
*1 Çay Bardağı Yoğurt 
*1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
*1,5 Su Bardağı İrmik
*1 Su Bardağı Un
*1 Paket Vanilya
*1 Paket Kabartma Tozu

Şerbeti İçin ;

*3 Su Bardağı Şeker
*2;5 Su Bardağı  Su

Ton  Ton Tatlı Yapılışı 

İlk önce şerbeti hazırlayalım..Su ile şekeri soğuk olarak iyice karıştırıp şekerin erimesini sağlayalım.(pişirmeden). 
Tatlının hamuru için , Önce yumurtayı yoğurdu ve yağı karıştıralım. İçine irmik ,un ,kabartma tozu ve vanilya ekleyip hamur haline getirelim.Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim . 180° önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızarana kadar pişirelim. Fırını kapatıp hemen şerbeti döküp tekrar kapattığımız fırında şerbetini çekene kadar bekletelim. Ton Ton Tatlı'mız hazır ... Afiet olsun .. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder